Recept

Gratin met bospaddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Proef de herfst op je bord met deze heerlijke paddenstoelengratin

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de aardappelen in dunne plakjes.

    Snij de Orvalkaas in plakjes.

    Borstel de bospaddestoelen en snij ze in kleinere stukjes.

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Meng de bospaddenstoelen met de aardappelplakjes, de knoflook, de dragon en het verkruimelde bouillonblokje. Kruid met nootmuskaat, peper en zout (als u het bouillonblokje gebruikt, voeg dan weinig of geen zout toe).

  3. 3

    Beboter een ovenschaal. Schep er een laagje aardappelmix in en bedek met een laagje kaas. Werk zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.

  4. 4

    Schenk er de room over en zet 30 à 40 min in de oven. Zet tot slot nog 5 minuten onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gratin met bospaddenstoelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!