Lamsfilets met aardappelkoekjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 120° C. Spoel de peterselie en dep droog. Schil de aardappelen en rasp ze grof. Maak de wortel en het lente-uitje schoon en snij in fijne reepjes.
-
2
Laat de parelgort minstens een nacht weken. Kook de gort in de groentebouillon in ongeveer 45 minuten afgedekt gaar. Voeg eventueel meer bouillon toe.
-
3
Kruid de lamsfilets met peper en zout. Bak ze rondom aan in 2 en hete olie. Doe het vlees met de rozemarijn in een ovenschaal. Laat de filets in ongeveer 20 minuten rosé garen in de oven.
-
4
Pureer de peterselie met de pistaches, 4 el olijfolie en het citroensap.
-
5
Druk zoveel mogelijk vocht uit de aardappelen en verdeel in porties. Bak er koekjes van in hete olie. Druk flink aan met een spatel en bak ze 2 tot 3 minuten per kant. Laat even drogen op keukenpapier. Bestrooi de koekjes met zout. Blancheer de wortel en lente-ui 2 minuten in gezouten water.
-
6
Laat de gort uitlekken. Vermeng met de peterselie-olie, kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie.
-
7
Halveer de lamsfilets en verdeel ze met wat braadvocht over warme borden. Schik er een aardappelkoekje en wat groenten bovenop. Lepel de gort bij het vlees. Serveer meteen.
Voorbereiding