Recept

Trifle met mascarpone en appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Stevig dessert

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Boen de appels goed schoon. Snij ze in blokjes. Vermeng met 1 el honing, 1 el citroensap en de sinaasappellikeur. 

  2. 2

    Klop de mascarpone op met de room en de rest van de de honing. Doe er de rest van het citroensap bij. Klop nog eens goed op.

  3. 3

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door de mascarponecrème. Verkruimel de biscuits.

  4. 4

    Vul mooie hoge glazen met, in laagjes, koekjeskruimels, appeltjes en mascarponecrème. Zet ten minste 1 uur in de koelkast.

  5. 5

    Werk af met noten net voor u het dessert serveert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Trifle met mascarpone en appel

Ingrediënten voor

6 personen
  • noten (gemalen)100 g
  • appelen2
  • eiwitten2
  • lichte room2 dl
  • mascarpone250 g
  • citroensap2 el
  • vloeibare honing3 el
  • sinaasappellikeur75 ml
  • biscuitkoekjes6
  • zout snuifje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!