Recept

Aperitiefsoepje met erwten en krokante eendenborst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Start de avond meteen in stijl.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de ui fijn. Verwarm de oven voor op 160° C.

  2. 2

    Fruit een fijn gesneden ui aan in wat boter. Voeg er 400 g doperwten aan toe en roer goed. Blus met 3 dl kippenbouillon en kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuurtje 20 minuten pruttelen.

  3. 3

    Voeg er 1 dl room aan toe, laat nog even warm worden en mix de soep.

  4. 4

    Leg 8 plakjes gerookte eendenborst op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Bak de eendenborst 7 à 8 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Serveer de soep heet met het krokantje van eendenborst erop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aperitiefsoepje met erwten en krokante eendenborst

Ingrediënten voor

8 personen
  • eendenborst8 plakjes
  • doperwten400 g
  • room1 dl
  • kippenbouillon3 dl
  • boter
  • ui1
  • peper
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!