Aardappelnestjes met kwarteleitje, asperges en erwtjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de zoete aardappelen, rasp ze fijn en knijp er al het vocht uit. Klop de eieren los met wat peper en zout en meng er de zoete aardappel onder.
-
2
Beboter 8 muffinvormpjes en vul ze voor 2/3 met het mengsel. Duw het midden goed aan om nestjes te vormen. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
-
3
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en kruid met peper en zout. Kook de kwarteleieren 3 minuten en pel ze.
-
4
Blancheer de erwtjes 3 minuten in lichtgezouten water. Hussel de aspergepunten door elkaar met olijfolie. Kruid met peper en zout en bak ze beetgaar.
-
5
Haal de nestjes uit de vorm, vul ze op met waterkers, erwtjes en de aspergepunten. Werk af met een gehalveerd kwarteleitje. Geef er de vinaigrette bij.