Chocoladevla
bereiding
-
1
Scheid de eieren.
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
-
2
Breng de melk met de vanillesuiker aan de kook. Smelt er al roerende de chocolade in.
-
3
Klop de eidooiers met 100 g suiker tot een wit schuimige massa die als een lint van de klopper afloopt. Roer er de warme melk door en warm opnieuw op, maar zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog oploopt, anders schiften de eieren.
-
4
Haal de pan van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat afkoelen.
-
5
Klop de room stijf met 50 g suiker. Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje zout.
-
6
Spatel de helft van de slagroom en al het eiwitschuim door de chocoladevla. Verdeel de crème over potjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Gebruik de overige slagroom voor de afwerking. Bestrooi met chocoladekrullen.
Voorbereiding