Aardappelspiesjes met scampi's
bereiding
-
1
Spoel de courgette en snij in plakjes. Boen de aardappelen schoon en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Laat afkoelen en snij in schijfjes.
-
2
Pers de citroen. Roer een marinade van de mosterd, balsamicoazijn, olie, het citroensap en peper. Schep er het basilicum door.
-
3
Prik afwisselend aardappelschijfjes, courgetteplakjes en scampi’s aan spiesjes. Bestrijk ze met marinade en bestrooi ze met zeezout. Zet 2 tot 3 uur op een koele plaats weg.
-
4
Pel en pers de knoflook voor de paprikamayonaise. Meng met de mayonaise, paprikapoeder, graanmosterd en sap van de halve citroen. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Gril de spiesjes goudgeel en gaar. Serveer ze met de paprikamayonaise en een partje citroen.