Recept

Gemarineerd kalfsvlees met wijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Langzaam gegaard in de oven

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175° C. Snipper 2 teentjes knoflook en halveer de rest. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. 

  2. 2

    Roer een marinade van de wijn, de olijfolie, de mosterd, de knoflooksnippers, 2 afgeriste takjes tijm, nootmuskaat, peper en zout. Leg er het vlees in en zet het minimaal 4 uur in de koelkast. 

  3. 3

    Blancheer de aardappelen 5 minuten in gezouten kokend water. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog.

  4. 4

    Zeef de marinade. Doe de aardappelen in een vuurvaste schaal. Kruid met peper en zout. 

  5. 5

    Verdeel er het vlees, de laurier en de halve teentjes knoflook over. Bedruip met 5 el van de marinade en zet 25 minuten in de oven. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarineerd kalfsvlees met wijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!