Salade met mango en eendenborst
bereiding
-
1
Snij het vel van de eendenborstfilet kruiselings een aantal keren in. Snipper de gember en het chilipepertje fijn. Hak de blaadjes van de koriander fijn en snij de komkommer in de lengte in fijne repen. Schil een rijpe mango en snij het vruchtvlees in fijne plakjes. Was en droog de gemengde sla.
-
2
Bak de filet op een hoog vuur in de sesamolie en kruid met peper en zout. Zet het vuur zachter en laat nog 25 minuten verder garen.
-
3
Meng de arachideolie, de sojasaus, de honing en de witte wijnazijn tot een homogene dressing. Voeg er de gember, koriander en chilipeper aan toe.
-
4
Verdeel de sla over 4 borden, samen met de komkommer, uiringen en mango. Snij de eendenborst in plakjes en verdeel eveneens over de borden. Lepel er wat van de dressing over.
Voorbereiding