Konijnrolletjes met sla
bereiding
-
1
Rist de tijm af. Hak een handvol peterselie. Pel en snipper de sjalotten, fruit ze glazig in 2 el olijfolie en vermeng met de kruiden.
-
2
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
3
Leg de konijnfilets tussen twee vellen plasticfolie. Sla ze zo plaat mogelijk met een vleeshamertje of plankje.
-
4
Kruid de filets aan een kant met peper en zout. Verdeel er het mengsel over. Rol op en bind vast met keukentouw. Kruid ook de buitenkant.
-
5
Bak de rolletjes rondom aan in olijfolie. Leg ze in een braadslee, dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
-
6
Los de gevolgeltefond op in 2 el kokend water en laat wat afkoelen. Rasp de schil van 1/2 limoen. Pers de limoenen uit. Vermeng het sap met de schil, de bouillon en de suiker. Klop er 1 dl olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.
-
7
Haal de touwtjes van het vlees en snij in plakjes. Verdeel de sla over de borden. Lepel er dressing over en leg er het vlees bij.
Voorbereiding