Tomatengalette met geitenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Meng met je handen of in een keukenrobot 1 ei met de koude boter en 1 eetlepel rietsuiker. Voeg de bloem toe samen met 2 eetlepels koud water, de appelazijn en ½ koffielepel zout. Meng met de keukenrobot of met de handen snel tot een samenhangend deeg. Kneed tot een bol, omwikkel met plasticfolie en zet in de koelkast.
-
2
Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met de geitenkaas en kruid met peper en zout.
-
3
Snij de tomaten in plakken van 5 mm. Rol het deeg uit tot een cirkel en leg op bakpapier op een bakplaat. Besmeer met de geitenkaas maar blijf 5 centimeter weg van de rand. Beleg met plakjes tomaat, citroentijm en peper en zout. Vouw de rand om de tomaten en besmeer deze met losgeklopt eigeel.
-
4
Zet de bakplaat 30 minuten in de oven. Serveer warm, lauw of koud met een slaatje.