Gepofte aardappeltjes met salsadip
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
2
Leg de aardappelen op een bakplaat en pof ze 1 uur tot ze zacht zijn. Laat ze een beetje afkoelen.
-
3
Snij de aardappelen in de lengte doormidden en hol ze met behulp van een koffielepel uit, tot er nog een randje aardappel aan de schil zit (gebruik het kruim voor een andere bereiding, bijvoorbeeld puree). Snij elk stuk dan in de lengte in drie partjes.
-
4
Spreid een vel bakpapier uit op een bakplaat en leg daar de partjes aardappel op. Besprenkel ze met flink wat olijfolie en kruid ze met zeezout.
-
5
Bestrooi met de geraspte kaas en zet nog 20 minuten in de warme oven, tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
-
6
Meng intussen alle ingrediënten voor de salsa door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Bewaar in de koelkast tot gebruik. De salsa wordt zelfs nog lekkerder als u hem een paar uurtjes vooraf maakt.
-
7
Serveer de knapperige aardappelpartjes met de salsadip.
Voorbereiding