Recept

Erwtensoep met peultjes en scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk als maaltijdsoep of feestelijk voorgerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de ui en de prei in grove stukken.

    Pel de scampi's (laat eventueel het staartje eraan, dat presenteert heel mooi).

  2. 2

    Stoof de prei en de ui even in boter en voeg er de erwtjes en de peultjes aan toe.

  3. 3

    Overgiet met de kippenbouillon en breng op smaak met peper en zout. Laat 20 minuten koken.

  4. 4

    Kook apart enkele peultjes beetgaar (voor de garnering). Doe de muntblaadjes en de room bij de soep en mix. Laat nog even doorwarmen .

  5. 5

    Bak de gepelde scampi's even in een likje olie, breng ze op smaak met zout en cayennepeper.

  6. 6

    Verdeel de soep over de borden. Garneer met de scampi's, de apart gehouden peultjes en een extra plukje munt of ander groen. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Erwtensoep met peultjes en scampi's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!