Biscuit van bruine suiker met peer en granola
bereiding
-
1
Schil de peren en besprenkel ze met citroensap. Meng alle andere ingrediënten in een pan en
breng aan de kook. Doe er de peertjes bij, wacht tot het kookt en haal dan van het vuur. Laat afkoelen. -
2
Steek rondjes uit de peren (bijvoorbeeld met een appelboor) en mix de restjes fijn tot een dikke coulis.
-
3
Meng voor de granola de amandelschilfers met de suiker en het eiwit. Stort dit op een bakblik met bakpapier en bak 10 à 15 minuten in een warme oven van 130° C. Roer na 5 minuten en na 10 minuten. Haal uit de oven en meng met de speculaaskruiden. Laat afkoelen.
-
4
Klop voor de biscuit het eiwit stijf en het eigeel schuimig en spatel het door elkaar. Spatel er de bruine suiker, bloem en amandelpoeder door. Stort het mengsel op een bakplaat met bakpapier en strijk uit tot een laag van 2 cm dik. Bak 10 à 15 minuten in de oven op 170° C.
-
5
Maak de amandelcrème. Klop de mascarpone op met de suiker. Verwarm de room en los er de gelatine in op. Roer dit door de mascarpone. Roer er ten slotte de amandelmelk door.
-
6
Strijk wat amandelcrème uit op een bordje. Schik er een stukje biscuit op, de rondjes peer en de perencoulis. Werk af met ijs en bestrooi met granola.
Voorbereiding