Aardbeien-granola-ijstaart met meringue
bereiding
-
1
Smelt het kokosvet en meng het met de honing en het zeezout onder de granola. Zet opzij.
-
2
Mix het vanille-ijs in een keukenrobot tot het smeerbaar is. Maak de aardbeien schoon en snij ze in plakjes. Meng de helft van de aardbeien door het ijs en hou de rest apart voor de afwerking. Lepel de aardbeiencoulis door het ijs, maar roer niet te lang zodat je mooie kleurschakeringen krijgt.
-
3
Bekleed de bodem van een cakevorm van 30 x 11 cm met een vel bakpapier en stort er het ijs in. Bestrooi rijkelijk met de granola en duw de granola wat aan. Zet de aardbeienijstaart 3 uur in de diepvries om op te stijven.
-
4
Doe de vanillesuiker en het limoensap bij de room en klop op.
-
5
Haal de aardbeientaart net voor het serveren uit de diepvries en ontvorm. Versier de taart met toefjes slagroom, stukjes aardbei en verkruimel er de meringues over. Serveer meteen.