Eend met sinaas, abrikozen en morieljes
bereiding
-
1
Snipper de sjalotten. Snij de aardappelen in stukken. Halveer de abrikozen. Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de sinaasappelen met een scherp mes en snij de partjes los tussen de vliezen.
-
2
Verhit 10 g boter in een klein pannetje. Fruit de sjalot in de boter en blus met de schuimwijn. Laat inkoken, voeg er 1 el honing en de vruchtenthee aan toe en laat goed inkoken tot een stroperige massa.
-
3
Verhit 20 g boter in een pan en bak de eendenborst, eerst op de velkant tot die krokant is, en ongeveer 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal de filets uit
de pan en leg ze in een ovenschaal. Doe er de stukjes zoete aardappel bij. -
4
Overgiet met de honing-wijnsaus en laat 5 minuten verder garen in de voorverwarmde oven. Het vlees moet wel mooi rosé blijven. Haal de eendenborst uit de oven en laat een kwartiertje rusten onder aluminiumfolie.
-
5
Bak de vruchten en de morieljes snel aan in de rest van de boter, samen met de overgebleven honing.
-
6
Haal de eendenfi lets uit de oven en snij ze in plakjes. Schik ze op borden samen met de vruchten, morieljes en zoete aardappelen. Garneer met een takje citroenverbena.
Voorbereiding