Oesters met lamsoorcoulis
bereiding
-
1
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Rasp de oude kaas. Pers het sap van de 2 limoenen.
-
2
Blancheer de lamsoor een minuutje in kokend water. Spoel meteen met ijskoud water, zodat de blaadjes mooi groen blijven.
-
3
Verwarm de visfumet met het limoensap (bewaar een beetje). Doe de lamsoor erbij en mix goed fijn. Giet door een fijne zeef en breng op smaak met nootmuskaat en versgemalen
peper. -
4
Open de oesters voorzichtig (of laat het over aan de vishandelaar) en giet het vocht weg. Leg de oesters op een diepe bakplaat, die gevuld is met een bodempje water.
-
5
Druppel wat limoensap over de oesters en kruid met zwarte peper. Verdeel er de room over, en bestrooi ze met uiringetjes en kaas.
-
6
Schuif de oesters 3 à 5 minuten onder de hete grill tot ze licht kleuren en gaar worden. Serveer met de lamsoorcoulis.
Voorbereiding