Karnemelkterrine met perzik
bereiding
-
1
Hak de helft van de perziken in fijne blokjes. Klop de eiwitten stijf. Laat de blaadjes gelatine zwellen in ijskoud water. Vermeng de verse kaas met de karnemelk.
-
2
Pureer de andere helft van de perziken met een beetje van de siroop.
-
3
Smelt de blaadjes gelatine met 2 el gepureerde perzik, de honing en het citroensap op een zacht vuurtje. Roer de gelatine door de karnemelk en de verse kaas. Voeg er de blokjes perzik aan toe.
-
4
Spatel het stijfgeklopte eiwit door het mengsel. Bekleed een terrinevorm met plasticfolie. Giet het mengsel in de terrinevorm. Zet de terrine 3 uur in de koelkast.
-
5
Meng de perzikpuree met de likeur en het citroensap. Wrijf de puree met een pollepel door een fijne puntzeef.
-
6
Verdeel de saus over bordjes. Snij de terrine in plakken en schik ze op de saus. Werk af met een kwartje verse perzik en de takjes citroenmelisse.
Voorbereiding