Recept

Tarte tatin van perziken met amandelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke variant op de Franse dessertklassieker!

Tip: gebruik je liever geen cognac? Vervang het dan gewoon door wat water.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij uit het bladerdeeg een cirkel die net iets groter is dan een tarte tatin-pan van 24 cm diameter. Spoel en halveer de perziken en verwijder de pit.

  2. 2

    Verwarm de suiker in de pan samen met de cognac. Rits er de blaadjes van de citroentijm bij. Roer met een houten lepel tot de suiker gesmolten is en lichtjes goudbruin wordt. Zet het vuur uit.

  3. 3

    Leg de perziken met de bolle kant naar onder in het suikermengsel. Verdeel er de boter in blokjes tussen, leg er het bladerdeeg op en duw de randen naar binnen. Maak met een scherp mes een inkeping in het deeg en bak de tarte tatin ongeveer 30 minuten in de oven.

  4. 4

    Rooster ondertussen de amandelschilfers goudbruin in een droge koekenpan. Breng voor de amandelsaus de melk aan de kook en voeg dan de amandelpasta en de agave-siroop toe. Roer tot een gladde massa.

  5. 5

    Neem de tarte tatin uit de oven. Leg er een bord op en keer de pan voorzichtig om. Serveer de taart warm of koud, afgewerkt met de amandelschilfers en de extra citroentijm. Geef er de saus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte tatin van perziken met amandelsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!