Abrikozenmarmelade met sinaasappel
bereiding
-
1
Spoel de abrikozen en dep ze droog. Halveer ze en verwijder de pit. Snij elke helft in drie partjes.
Boen de sinaasappels goed onder stromend water. Haal met een dunschiller fijne reepjes van de schil. Schil of verwijder met een scherp mesje het wit van de schil. Snij het vruchtvlees tussen de vliesjes los.
-
2
Doe de abrikozen, de sinaasappelpartjes en de reepjes sinaasappelschil in een kom met de geleisuiker en het sinaasappelsap. Schep voorzichtig om. Laat minstens 8 uur marineren.
-
3
Breng het fruit met de marinade in een grote pan zachtjes aan de kook. Haal van het vuur zodra het mengsel begint te borrelen. Schep de abrikozen en de stukjes sinaasappel voorzichtig met een schuimspaan in een kom.
-
4
Laat de stroop 10 minuten zachtjes inkoken. Doe er dan de abrikozen en stukjes sinaasappel weer bij. Laat nog 5 minuten koken. Schep af en toe voorzichtig om.
-
5
Verdeel de jam over gesteriliseerde potjes en sluit ze meteen hermetisch.
Voorbereiding