Vislasagne met lentegroenten en uiengratin
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Snij de wortelen in niet te dunne plakken. Snipper het sjalotje fijn. Snijd de uien in ringen.
-
2
Stoom de kabeljauw en de zalm gaar in een stoomkoker of stoommandje. Blancheer of stoom de peultjes en de wortelen gaar.
-
3
Fruit het sjalotje in 1 eetlepel olijfolie en voeg de peultjes en de wortels toe. Blus met de witte wijn en 2 dl room. Kruid met peper en zout.
-
4
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een andere pan en bak er de uiringen in tot ze zacht zijn. Strooi er het kerriepoeder over en roerbak.
-
5
Voeg er de rest van de room toe en roer om. Leg 3 lasagnevellen in een ingevette ovenschotel; leg hierop één derde van de vis (in stukjes) en één derde van de saus. Herhaal deze handelingen driemaal.
-
6
Leg de uien bovenop en werk af met de emmentaler. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi gratineert.
Voorbereiding