Recept

Zalmforel met pesto-parmezaankorst en lentegroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt: “Ook lekker met geroosterde pijnboompitten in plaats van de hazelnoten.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de krieltjes schoon en kook ze gaar in lichtgezouten water. Maak de boontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water. Voeg de laatste minuut de tuinbonen toe. Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Snipper de munt. Hak de olijven grof.

  2. 2

    Kruid de zalmfilets met peper en zout en bestrijk ze met een lepeltje pesto. Meng de panko met de parmezaan en bestrooi er de zalmfilets mee. Bak de vis 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Giet beide soorten boontjes en de aardappelen af en laat het vocht goed verdampen. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de sjalot in. Voeg de krieltjes, de beide soorten boontjes en de olijven toe. Doe er ook het citroensap, de geraspte citroenschil, de hazelnoten en de gesnipperde munt bij. Kruid alles met peper en zout.

  4. 4

    Serveer de zalm met het korstje samen met de aardappel-boontjesmix.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmforel met pesto-parmezaankorst en lentegroenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!