Recept

Vislasagne met schelvis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

TIP! Kies voor deze lasagne à la Sandra Bekkari voor heerlijke noordzeevis van bij ons die in het seizoen is. In de lente smul je naar hartenlust van schelvis of zeewolf.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Spoel de courgettes en snij ze met een mandoline in lange linten. Maak de preiwitten schoon en snij ze in fijne ringen. Snij de vis in dunne plakjes.

  2. 2

    Fruit de prei in wat olijfolie en voeg er de spinazie aan toe. Roer er de ricotta, de gesnipperde verse kruiden en de groentebouillon door. Laat even inkoken tot sausdikte.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Bedek de bodem van de schaal met enkele courgettelinten en leg er 1/3 van de vis op. Leg er opnieuw courgettelinten op en lepel er dan groentesaus op. Herhaal deze laagjes nog 2 keer. Strooi er de geraspte pecorino over en bak de lasagne 30 à 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vislasagne met schelvis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!