Recept

Pasta met salami en olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere zuiderse pastasalade

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de penne beetgaar in voldoende gezouten water.

    Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes.

    Halveer de groene olijven en vouw de dungesneden plakjes salami in driehoekjes.

  2. 2

    Mix een ei met 1 tl mosterd met de staafmixer en giet er in een straaltje de maisolie bij. Blijf mixen en voeg nog 6 eetlepels tomatensap en 2 tot 3 eetlepels witte balsamico-azijn toe. Kruid met peper en zout en zet koel weg.

  3. 3

    Bak de kerstomaatjes in een eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout. Spoel de rucola en snij het wat kleiner. Meng alle ingredienten voorzichtig door de pasta, schenk er de dressing over en leg er de salami-driehoekjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met salami en olijven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!