Recept

Pappardelle op zijn Siciliaans

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Iedereen zal ervan smullen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snijd de uiteinden van de aubergines. Snijd de aubergines in lange repen, even dik als de pappardelle. 

  2. 2

    Strooi er 1 theelepel zout over, leg ze in een vergiet en laat ze 40 minuten trekken. Veeg het zout en het vocht met keukenpapier van de auberginelinten. 

  3. 3

    Kook de pappardelle beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pappardelle in een zeef, spoel met vers water en laat nog even uitlekken. 

  4. 4

    Verhit de olijfolie in een pan en bak de auberginelinten lichtbruin (in twee keer). Laat uitlekken terwijl je de rest bakt. 

  5. 5

    Bak in dezelfde olie de knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes, de chilivlokken en de tomatenpuree toe. Roer regelmatig gedurende 3 minuten. Kruid met peper en zout. 

  6. 6

    Voeg de aubergines toe met de basilicumblaadjes, roer om en laat nog 2 minuten meestoven. Voeg de pappardelle toe en roer om. Strooi er de verkruimelde ricotta over en serveer meteen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pappardelle op zijn Siciliaans

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!