Chocolade-amandelbrownies
bereiding
-
1
Snij de chocolade en boter in stukjes. Doe de chocolade en boter in een kom, smelt ze in de microgolfoven of au bain- marie. Verwarm de oven voor op 180° C.
-
2
Roer de chocolade door de boter. Haal van het vuur en meng er de suiker door. Roer een voor
een de eieren door de chocolademassa. Meng er het amandelpoeder en het zout door. -
3
Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en schep alles luchtig door elkaar. Roer er de koffie en de amandelschilfers door.
-
4
Vet een bakplaat of vierkante ovenschotel van ongeveer 22 x 35 cm in met boter. Bestuif met bloem. Schep het chocoladebeslag in de vorm en strijk plat.
-
5
Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd met een mes langs de rand van de vorm en snijd in blokjes van 5 x 5 cm. Strooi er nog wat poedersuiker over en serveer gestapeld op een schaal.
Voorbereiding