Recept

Witloofsoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klein scheutje room zorgt voor een volle, zachte witloofsoep zonder bittere nasmaak. Eventueel kun je nog wat snippertjes witloof aanstoven in wat boter of olie om de soepe mee af te werken.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de groenten schoon. Snipper de ui en de knoflook. Snij de aardappelen in blokjes. Snipper het witloof.

  2. 2

    Fruit de ui, knoflook, aardappelen en witloof in een klontje boter. Doe er de bouillon, kruidnagel en laurier bij. Laat 25 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Verwijder de kruiden en mix de soep fijn. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de soep over kommetjes en doe er een scheutje room bij. Serveer met een toast met geitenkaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofsoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!