Recept

Lentetajine

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Superlekker groentenstoofpotje, geschikt voor vegans!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de peterselie. Pel de lente-uitjes. Schil de aardappelen, halveer de grote. Schil de wortelen, laat er nog wat loof aan. Pel en snipper de sjalotten.

  2. 2

    Verhit de olie in de tajine. Roerbak de lente-ui 10 minuten, samen met de sjalotten, de aardappelen, de wortelen en de ongepelde knoflookteentjes. Leg de ingrediënten met een langere gaartijd (zoals de aardappelen) altijd in het midden van de tajine.

  3. 3

    Leg de sluimerwten bij de overige groenten in de tajine. Kruid met komijn, peper en zout. Overgiet met de groentebouillon en laat 30 minuten zachtjes koken. Serveer heet, zet de tajine in het midden op de tafel. Garneer met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lentetajine

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!