De restjescake van Empty the Fridge
bereiding
-
1
Vet een cakevorm in met gesmolten kokosolie of boter en bestuif met bloem
-
2
Smelt de kokosolie op een laag vuurtje
-
3
Mix de dadels en het weekwater in een blender tot je een gladde pasta krijgt
-
4
Meng in een ruime kom de kokosolie met de dadelpasta, bruine suiker, eieren en een snufje zout
-
5
Zeef de speltbloem, meng met het zout, bakpoeder en baksoda
-
6
Meng de bloemmengeling door de natte ingrediënten en mix tot er geen klontjes meer zijn
-
7
Schep de geraspte groenten, fruit en gember erdoor tot je een mooi homogeen beslag hebt
-
8
Giet het cakebeslag in de cakevorm en bak de ‘harvest’ cake gedurende +/- 60 minuten op een op 175°C voorverwarmde oven. (Jennifer: "Ik bakte de cake enkel met hete lucht en zette de laatste 5 minuten de grill nog even op")
-
9
De cake is gaar wanneer je een tandenstoker in het midden steekt en die er schoon uitkomt
-
10
Laat de cake volledig afkoelen in de vorm voor je hem uit de oven haalt