Recept

De restjescake van Empty the Fridge

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Nog wat restjes groenten en fruit in huis? Bak er deze verrassende cake mee!

bereiding
  1. 1

    Vet een cakevorm in met gesmolten kokosolie of boter en bestuif met bloem

  2. 2

    Smelt de kokosolie op een laag vuurtje

  3. 3

    Mix de dadels en het weekwater in een blender tot je een gladde pasta krijgt

  4. 4

    Meng in een ruime kom de kokosolie met de dadelpasta, bruine suiker, eieren en een snufje zout

  5. 5

    Zeef de speltbloem, meng met het zout, bakpoeder en baksoda

  6. 6

    Meng de bloemmengeling door de natte ingrediënten en mix tot er geen klontjes meer zijn

  7. 7

    Schep de geraspte groenten, fruit en gember erdoor tot je een mooi homogeen beslag hebt

  8. 8

    Giet het cakebeslag in de cakevorm en bak de ‘harvest’ cake gedurende +/- 60 minuten op een op 175°C voorverwarmde oven. (Jennifer: "Ik bakte de cake enkel met hete lucht en zette de laatste 5 minuten de grill nog even op")

  9. 9

    De cake is gaar wanneer je een tandenstoker in het midden steekt en die er schoon uitkomt

  10. 10

    Laat de cake volledig afkoelen in de vorm voor je hem uit de oven haalt

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

De restjescake van Empty the Fridge

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!