Appelkoekje met pruimen uit Agen
bereiding
-
1
Maak het beslag: doe de gezeefde bloem in een kom samen met de suiker en het zout. Doe de vanilleessence bij de melk en roer dit door de bloem tot het een mooie gladde massa wordt. Voeg de eidooiers en het hele ei toe en blijf roeren tot het een glad beslag wordt. Laat de boter smelten en voeg ze al roerend toe.
-
2
Snij de appelen in blokjes en bak 1/3 ervan goudbruin in boter. Zet de dampkap uit, voeg de honing toe en flambeer alles met calvados. Giet het pannenkoekenbeslag in een dikke laag over de appeltjes heen en bak aan één kant bruin.
-
3
Laat de dikke pannenkoek nog 3 à 5 min. gaar worden onder de grill. Steek er dan koekjes uit met een ronde vorm.
-
4
Bak de rest van de appeltjes in boter met honing en de in stukjes gesneden pruimen. Leg de warme vruchten op de koekjes en vang het sap op. Kook het opgevangen appelsap even op met de room.
-
5
Warm de koekjes juist voor het serveren even op in de oven en geef er de rest van de appeltjes en de pruimen bij.