Aardappelschotel met pittige crumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 140°C. Pel en snipper de uien. Stoof glazig in een beetje boter. Snij het spek in reepjes, en voeg toe aan de ui. Hou wat spek apart voor de afwerking.
-
2
Snipper de achtergehouden spekreepjes fijn en bak ze krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
3
Schil de aardappelen en kook 10 minuten in lichtgezouten water tot ze net niet gaar zijn. Laat afkoelen en snij met behulp van de mandoline in dunne plakjes.
-
4
Verdeel de helft van de aardappelplakjes over 4 beboterde ovenschaaltjes en kruid met peper en zout. Verdeel er de uienmix over en eindig met een laagje aardappelplakjes. Giet er de room bij en bestrooi met de spekjescrumble.
-
5
Zet 30 minuten in de oven. Haal uit de oven, garneer met verse bladpeterselie.