Frittata met courgette en ham
bereiding
-
1
Maak de courgette schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de knoflook.
-
2
Verhit wat olijfolie in een grote ovenvaste pan en bak de plakjes courgette met de knoflook 2 tot 3 minuten. Kruid met peper en zout.
-
3
Verwarm de ovengrill voor.
-
4
Klop de eieren los met de room en de tijm. Kruid met peper en zout. Schenk het eimengsel bij in de pan. Zet het vuur laag en laat de frittata langzaam stollen. Bak hem ongeveer 5 minuten, of tot het midden bijna gestold, maar de bovenkant nog zacht is. Schud geregeld met de pan.
-
5
Maak de frittata met een spatel los van de zijkanten. Zet de pan onder de ovengrill en bak de bovenkant verder goudgeel.
-
6
Snij de frittata voor het serveren in punten. Werk af met de ham en peper van de molen.