Aardappel met kaas, linzen en komkommer
bereiding
-
1
Boen de aardappelen schoon onder koud water en stoom of kook ze net niet beetgaar. Snij de Reblochon-kaas in 3 mm dikke plakjes. Pel het teentje knoflook en pers boven de room. Kruid met peper en zout.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de aardappelen even afkoelen en snij ze met een scherp mes tot de helft in, haal er plakjes uit van zo’n 4 mm dik. Vul de insnijdingen op met een plakje Reblochon-kaas.
-
3
Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede ovenplaat. Lepel de knoflookroom erover en laat ze 15 minuten verder garen in de oven, of tot de kaas helemaal gesmolten is.
-
4
Spoel de komkommer en snij in plakjes. Scheur de ijsbergsla in stukken, spoel en zwier droog. Leg de groenten op een schaal, samen met de linzen. Besprenkel met het citroensap en flink wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
5
Leg de aardappelen erop en bestrooi ze met de geraspte cheddar.