Recept

Chocoladecake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze cake maak je in een handomdraai.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de bakvorm en bestuif met bloem.

  2. 2

    Klop de boter romig met de suiker en de vanillesuiker. Klop er een voor een de eieren door.

  3. 3

    Zeef de bloem met het cacaopoeder en het amandelpoeder. Spatel dit mengsel voorzichtig door het beslag.

  4. 4

    Doe in de vorm. Bak de cake 60 minuten in de oven. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en ontvorm nadien op een rooster. Laat volledig afkoelen.

  5. 5

    Hak de chocolade fijn, smelt 'm au bain-marie. Breng de room tot tegen het kookpunt en roer ‘m beetje bij beetje door de gesmolten chocolade. Mix de massa 3 minuten en giet het glazuur over de cake. Laat enkele minuten opstijven. Werk af met amandel- en chocoladeschilfers en laat verder opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladecake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!