Boterham met artisjoktapenade & gegrilde lentegroenten
bereiding
-
1
Kook de kwarteleitjes in 4 à 5 minuten hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Maak de asperges schoon, snij de harde onderkant weg en kook ze 4 minuten voor in licht gezouten water. Laat ze schrikken in koud water, laat uitlekken, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en grill 2 à 3 minuten in de grillpan. Spoel de rucola en zwier droog. Spoel de kerstomaatjes en snij ze doormidden.
-
2
Laat de artisjokharten en de olijven uitlekken. Pel het teentje knoflook. Spoel het basilicum en pluk de blaadjes. Doe de artisjokharten, olijven, knoflook en resterende olijfolie in de keukenrobot en mix fijn. Voeg de basilicumblaadjes en de ricotta toe. Kruid met peper en zout.
-
3
Laat de gegrilde artisjokken en de kappers uitlekken. Beleg sneetjes stokbrood met de artisjoktapenade en werk verder af met rucola, gekookte kwarteleitjes, gegrilde asperges, kappers, gegrilde artisjokken, (eventueel kort gefrituurd) basilicum en kerstomaatjes.
-
4