Recept

Pavlova met sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:


bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 120°C. Klop de eiwitten stijf. Voeg intussen lepel na lepel 330 g van de suiker toe. Als alle suiker is opgenomen, klop dan nog 5 minuten verder. Voeg de azijn toe en klop nog 2 minuten verder. Teken op een vel bakpapier een cirkel van +/- 25 cm doorsnede en stort de eiwitten hierop. Zet 1,5 uur in de oven. Zet de oven af en laat volledig afkoelen in de oven.

  2. 2

    Giet 300 ml water met 150 g suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Voeg de sinaasappelplakjes toe en laat kort koken. Schep de sinaasappels eruit en laat ze uitlekken.

  3. 3

    Klop de slagroom luchtig met de rest van de suiker en schep boven op de pavlova. Werk af met enkele plakjes gekonfijte sinaasappel en bestrooi met bloemsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pavlova met sinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!