Carpaccio van gerookte zalm met venkel
bereiding
-
1
Maak de venkel schoon – bewaar het groen voor de afwerking – en snij hem met een scherp mes of de mandoline in flinterdunne plakjes en dan in reepjes. Spoel de komkommer, verwijder de zaadjes en snij hem in dunne sliertjes. Snij het wit van de lenteui in fijne sliertjes en leg ze in ijswater zodat ze mooi krullen.
-
2
Klop een dressing van het citroensap met een scheutje olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Plet de peperbessen lichtjes in een vijzel. Meng de helft ervan door de dressing.
-
3
Meng de venkel, de komkommer en de lenteui met de helft van de dressing.
-
4
Verdeel de plakjes zalm over de borden. Leg in het midden de venkelsalade. Werk af met de rest van de peperbessen en met wat plukjes venkelgroen. Druppel wat dressing over de zalm. Serveer met partjes citroen.