Filodeegkuipjes met kaas en chorizo
bereiding
-
1
Snij de chorizosalami in blokjes.
Snipper de teentjes knoflook en de lente-uitjes.
Verwarm de oven voor op 180° C.
-
2
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de lente-uitjes en de knoflook glazig. Laat afkoelen.
-
3
Meng de ricotta, eieren en nootmuskaat in een kom en voeg de lente-ui en knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer er de geraspte parmezaan en de chorizoblokjes door.
-
4
Snij de vellen filodeeg in vierkantjes van 10 op 10 cm. Bestrijk de velletjes met wat olie en leg er drie op elkaar in ingevette muffinvormpjes.
-
5
Schep de vulling met een lepel in de vormpjes. Bak de taartjes 15 tot 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en serveer ze warm.
Voorbereiding