Recept

Chocoladetruffels met tijm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt in plaats van chilivlokken en tijm ook 2 eetlepels drank naar keuze gebruiken om de truffels een smaakje te geven, bijvoorbeeld rum of sinaasappellikeur.

bereiding
  1. 1

    Hak de chocolade fijn. Breng de room aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat er de chocolade in smelten. Roer glad.

  2. 2

    Wacht tot het mengsel een temperatuur heeft van 38 à 40°C - wanneer het niet meer heet aanvoelt - en voeg de boter en de chilivlokken toe. Roer goed om. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Schep met een koffielepel hoopjes van het chocolademengsel en rol er balletjes van.

  4. 4

    Meng het cacaopoeder en de tijmblaadjes in een diep bord. Rol er de balletjes door en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladetruffels met tijm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!