Crêpes suzette
bereiding
-
1
Klop de eieren luchtig met de suiker en de vanillesuiker. Zeef de bloem boven het eimengsel en meng ze erdoor. Voeg er geleidelijk aan de melk aan toe. Roer tot een glad beslag.
-
2
Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan met antiaanbaklaag. Giet er beslag in tot de bodem van de pan bedekt is. Wacht tot het beslag gestold is en draai de pannenkoek om. Bak ook de andere kant goudbruin. Ga door tot het beslag op is. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
-
3
Verwarm 2 eetlepels likeur met het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil in een grote koekenpan. Vouw de flensjes in vieren en leg ze in de pan, schep de saus erover.
-
4
Zet de afzuigkap uit. Verwarm de rest van de likeur in een pannetje, giet de likeur over de flensjes en flambeer. Verdeel de flensjes met de saus over 4 bordjes. Werk af met sliertjes sinaasappelschil en verse munt. Geef de slagroom er apart bij.