Recept

Crêpes Suzette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere pannenkoeken met een scheutje alcohol

bereiding
  1. 1

    Klop de eieren kort los in een kom. Meng met de bloem, de olie, 1 eetlepel suiker, de vanille en een snuifje zout. Mix goed, voeg dan de melk toe en laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Smelt boter in een braadpan, op hoog vuur, giet er een pollepel deeg in, laat de pannenkoek 2 tot 3 minuten aan de ene kant bakken en bak aan de andere kant ook goudbruin. Herhaal met de rest van het deeg.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 150°C. Spoel de sinaasappel en rasp de schil. Pers het sap. Verhit de schil en het sinaasappelsap met de resterende suiker en 150 gram zachte boter, tot de boter volledig is gesmolten.

  4. 4

    Borstel dit mengsel royaal op elke pannenkoek, vouw ze in vier en plaats ze naast elkaar in een ovenschaal, een beetje overlappend. Verwarm 5 minuten in de oven.

  5. 5

    Verwarm de Grand Marnier in een koekenpan, steek in brand (opgelet: zet de dampkap af) en schenk over de pannenkoeken. Serveer meteen als de vlammetjes gedoofd zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crêpes Suzette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!