Recept

Spinazieflan op notencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Mix het brood met de hazelnoten, de zonnebloempitten, de blaadjes van de tijm met een eetlepel olijfolie tot een kruimelig mengsel. Breng het op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Breng een grote pot met water aan de kook met een eetlepel zout. Dompel de spinazieblaadjes hierin onder en haal ze er met een schuimspaan meteen weer uit. Dompel ze vervolgens onder in een kom ijskoud water. Op die manier blijven de blaadjes mooi groen. Laat de blaadjes goed uitlekken en druk het vocht eruit.

  3. 3

    Mix ze vervolgens in de blender (of met een staafmixer) met de ricotta en het ei. Breng dit mengsel goed op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Verdeel de crumble over de bodem van vier potjes en druk goed aan. Giet het spinaziemengsel hierover. Zet vervolgens zo’n 30 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven. Het spinaziemengsel moet gestold zijn. Werk af met een takje waterkers en wat pompoenpitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!