Curry-krabsoep met kroepoek
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Halveer de peper en verwijder de zaadjes. Spoel de koriander en haal de blaadjes van de steeltjes. Doe de knoflook, sjalot, peper, het citroengras en de korianderblaadjes in een blender en mix tot een smeuïge puree.
-
2
Blancheer de peultjes in lichtgezouten water, giet af en spoel met ijskoud water. Snij in fijne lange reepjes.
-
3
Verdeel de krab in kleinere stukjes.
-
4
Verhit olie in een pan en fruit de groene kruidenpuree, samen met de kurkuma. Voeg de kokosmelk en visbouillon toe en breng aan de kook.
-
5
Voeg de rijstnoedels toe en kook beetgaar. Doe er daarna de erwten, krab en peultjes bij. Kruid met peper en zout. Verdeel de soep over kommen en dien onmiddellijk op. Serveer met kroepoek.