Focaccia met gebakken ui en zoete aardappel
bereiding
-
1
Meng de gist met 320 ml water. Doe de twee soorten bloem met de suiker in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistmengsel en de olie in. Strooi aan de rand van de kom het zout. Meng met de hand tot een samenhangend mengsel en kneed 10 minuten door, tot het deeg soepel aanvoelt. Vorm een bal van het deeg, leg ‘m in een kom en dek af met vershoudfolie. Laat het deeg 1 uur rijzen.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakplaat in met olijfolie. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap op de bakplaat, duw er met de vingers kuiltjes in.
-
3
Schil de zoete aardappelen, snij ze in dunne plakjes. Pel de uien, snij ze in ringen. Rist de naaldjes van de takjes rozemarijn. Verdeel de plakjes aardappel en ui over het deeg en bestrooi met de rozemarijn. Besprenkel met 20 ml olijfolie en bestrooi met grof zeezout.
-
4
Bak de focaccia 20 à 25 minuten in de oven.