Recept

Focaccia

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Italiaanse klassieker!

Maak het voordeeg voor dit recept zoals in het recept voor basis zuurdesembrood.

Dag 1
  1. 1

    Meng je voordeeg met het water. Voeg de bloem, de olijfolie en de honing toe en meng tot een homogeen deel.

  2. 2

    Dek het deeg af met een vochtige handdoek of vershoudfolie en laat het minimum 2 uur en maximum 12 uur rusten op kamertemperatuur. Als je voordeeg aan de oppervlakte mooie luchtbelletjes vertoont, is het klaar om mee verder te werken. Je kunt het ook na 8 uur in de koelkast zetten voor een tragere fermentatie.

Dag 2
  1. 1

    Doe het deeg met alle ingrediënten van deel 2 samen in een keukenrobot en laat het deeg 5 à 10 minuten kneden. Bol het deeg op en laat het deeg 2 uur rusten.

  2. 2

    Verdeel het deeg op een bakplaat en leg er terug een doek over. Laat het deeg op een aangenaam warme plek in je keuken nog minstens 2 uur rusten.

  3. 3

    Verwarm de oven op tot 230°C. Borstel de bovenkant van het deeg goed in met olijfolie en werk de focaccia af met een topping naar keuze. Bak ongeveer 20 à 25 minuten in de oven tot het deeg lichtgoud kleurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Focaccia

Ingrediënten voor

2 stuks
  • Voor deel 1 van het deeg
  • voordeeg300 g
  • lauw water236 g
  • bloem120 g
  • olijfolie60 g
  • honing1 kl
  • Voor deel 2 van het deeg
  • olijfolie112 g
  • tarwebloem (of 40 tot 120 g extra bloem als het deeg te nat is)480 g
  • grof zeezout2 kl
  • Voor de afwerking
  • eetbare bloemen (gedroogd)
  • kruiden
  • olijven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!