Focaccia
Dag 1
-
1
Meng je voordeeg met het water. Voeg de bloem, de olijfolie en de honing toe en meng tot een homogeen deel.
-
2
Dek het deeg af met een vochtige handdoek of vershoudfolie en laat het minimum 2 uur en maximum 12 uur rusten op kamertemperatuur. Als je voordeeg aan de oppervlakte mooie luchtbelletjes vertoont, is het klaar om mee verder te werken. Je kunt het ook na 8 uur in de koelkast zetten voor een tragere fermentatie.
Dag 2
-
1
Doe het deeg met alle ingrediënten van deel 2 samen in een keukenrobot en laat het deeg 5 à 10 minuten kneden. Bol het deeg op en laat het deeg 2 uur rusten.
-
2
Verdeel het deeg op een bakplaat en leg er terug een doek over. Laat het deeg op een aangenaam warme plek in je keuken nog minstens 2 uur rusten.
-
3
Verwarm de oven op tot 230°C. Borstel de bovenkant van het deeg goed in met olijfolie en werk de focaccia af met een topping naar keuze. Bak ongeveer 20 à 25 minuten in de oven tot het deeg lichtgoud kleurt.