Tagliatelle met kip, honing, kerstomaat en croutons
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Snij de look fijn en halveer de kerstomaatjes. Plaats samen op een ovenplaat met bakpapier.
-
3
Mix de honing, olijfolie, tijm, chilivlokken, zout en peper tot een sausje.
-
4
Druppel het sausje over de tomaten en bak 30 minuten, tot ze halfgedroogd zijn.
-
5
Snij de kipfilets doormidden en vul ze op met wat kruiden en olijfolie. Leg er een schijfje citroen bovenop. Pak het met een touwtje in als een cadeautje, zodat alles mooi bij elkaar blijft. Plaats in de oven op 180°C en laat een kwartiertje garen.
-
6
Kook intussen de pasta beetgaar.
-
7
Bak in een pannetje de stukjes brood in hete olijfolie. Voeg de peterselie, tijm en look toe. Blijf roeren tot ze goudbruin zijn.
-
8
Meng de croutons met de pasta en serveer er de kip en kerstomaatjes bij.