Recept

Wijnpeertjes in chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de peertjes, maar laat de steeltjes eraan zitten. Snij de onderkant recht af, zodat ze rechtop kunnen staan. Doe de peertjes in een niet te brede kookpot en voeg de wijn toe. Leng eventueel aan met water tot alles onderstaat. Breng aan de kook.

  2. 2

    Voeg de saffraan, kaneelstokjes, 150 g suiker en de kruidnagels toe. Laat ± 40 minuten zachtjes garen en zet dan opzij. Laat de peren afkoelen in de wijn.

  3. 3

    Maak nu de chocomousse. Splits de eieren. Smelt de chocolade in een kom boven een pot net-niet kokend water. Laat een beetje afkoelen. Klop er dan de dooiers door. Klop de room stijf. Klop de eiwitten stijf met de suiker. Meng eerst de room met de chocolade en spatel er dan voorzichtig de eiwitten door.

  4. 4

    Verdeel over 4 borden. Schik de peertjes in de mousse. Werk af met de amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wijnpeertjes in chocolademousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!