VIDEO: Chili con carne met een Mexicaans slaatje
bereiding
-
1
Snipper de uien en de knoflookteentjes fijn. Snij de paprika in vier, verwijder het steeltje, de zaadjes en de zaadlijst.
-
2
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak er het gehakt in. Roer regelmatig met een houten lepel om het gehakt los te maken. Voeg er na ongeveer 10 minuten de gesnipperde ui en de knoflook aan toe. Vervolgens de paprikablokjes en de tomatenblokjes.
-
3
Voeg er 3 dl water aan toe en laat 1 uur zachtjes pruttelen. Laat het blik rode bonen uitlekken. Voeg ook bij de saus en laat nog 10 minuten op een zacht vuurtje warmen.
-
4
Meng voor het Mexicaanse slaatje de plakjes radijs en wortel met de geraspte witte kool en de uitgelekte maisblokjes. Voeg nog de blaadjes van de koriander, de ringetjes chilipeper en de rode ui-ringen toe.
-
5
Pers het sap uit van de limoen en vul aan met 2/3 olijfolie, breng op smaak met peper en zout.
-
6
Snijd de tomaten in partjes en de avocado in stukjes, meng ze voorzichtig door de salade en schenk er de vinaigrette over.
-
7
Warm de tortilla’s op. Serveer met de chili con carne, maïsblokjes en ijsbergsla.