Chili con carne met lam
bereiding
-
1
Verwarm de olie in een stoofpan, bak de gesnipperde ui en het lamsvlees gedurende 5 minuten op hoog vuur. Roer de massa regelmatig om met een spatel om te voorkomen dat er grote brokken ontstaan. Voeg het geperste knoflookteentje toe, meng gedurende 1 minuut, voeg de tomaten en hun sap toe, giet er 1 liter water bij, voeg de verkruimelde bouillonblokjes en de tomatenpuree toe en breng aan de kook. Dek af en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.
-
2
Giet de kidneyboontjes af en spoel ze lange tijd onder koud water. Voeg toe aan de stoofpan en laat nog 2 minuten koken. Kruid bij indien nodig.
-
3
Dien de lamssoep warm op. Werk af met gehakte koriander en gemalen cheddar en serveer er brood bij.
Tip: ter afwisseling kan je de cheddar door gouda vervangen en de koriander door peterselie. Voeg tabasco toe om eventueel nog meer op smaak te brengen.