Brickdeegpakketjes met kip en bloemkool
bereiding
-
1
Snij de kip in kleine stukjes en breng op smaak met peper en zout.
-
2
Bak kort aan in boter met het spek.
-
3
Schep uit de pan.
-
4
Bak de champignons aan.
-
5
Doe de kip in de pan en voeg de bloemkool toe.
-
6
Overgiet met de witte wijn. Laat bijna volledig verdampen en voeg dan de room en de kippenbouillon toe.
-
7
Laat zonder deksel inkoken tot een mooi gebonden saus.
-
8
Voeg de kruiden toe.
-
9
Laat afkoelen.
-
10
Snij het brickdeeg in vierkantjes van 15 op 15 cm. Beboter ze.
-
11
Leg telkens drie vellen op elkaar en druk in een muffinvorm.
-
12
Leg in het midden een hoopje van het kippenmengsel.
-
13
Vouw het deeg in een pakketje en bind vast met een touwtje.
-
14
Zet 20 min. in een op 200°C voorverwarmde oven.