Recept

Brickdeegpakketjes met kip en bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de kip in kleine stukjes en breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Bak kort aan in boter met het spek.

  3. 3

    Schep uit de pan.

  4. 4

    Bak de champignons aan.

  5. 5

    Doe de kip in de pan en voeg de bloemkool toe.

  6. 6

    Overgiet met de witte wijn. Laat bijna volledig verdampen en voeg dan de room en de kippenbouillon toe.

  7. 7

    Laat zonder deksel inkoken tot een mooi gebonden saus.

  8. 8

    Voeg de kruiden toe.

  9. 9

    Laat afkoelen.

  10. 10

    Snij het brickdeeg in vierkantjes van 15 op 15 cm. Beboter ze.

  11. 11

    Leg telkens drie vellen op elkaar en druk in een muffinvorm.

  12. 12

    Leg in het midden een hoopje van het kippenmengsel.

  13. 13

    Vouw het deeg in een pakketje en bind vast met een touwtje.

  14. 14

    Zet 20 min. in een op 200°C voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Brickdeegpakketjes met kip en bloemkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!